Het is alweer een tijdje geleden dat Old Averest in de showring verscheen maar begin oktober gaan we het weer doen!

1 en 2 oktober vinden de IJsselshow en de Hanzeshow plaats in Zwolle en Old Averest Valerie en Gina de la Tour Farmina zullen in de showring verschijnen.

We zijn heel benieuwd hoe de dames het zullen doen.

Heeft u vragen of opmerkingen over Old Averest Labradors of heeft u interesse in een labradorpup, stuurt u dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of belt u mij op 0031 6 30619644


Met vriendelijke groeten,

Gina van Elburg

Toen ik in 1999 een hele mooie labradorpup kreeg genaamd Withara's Jessies Pleasure begon ik haar voorzichtig aan eens uit te brengen in de showring in 1999. Als gevolg van haar uitmuntende resultaten kreeg ik de smaak te pakken. Het hele gebeuren in en rond de showring fascineerde me en dat doet het nog steeds.


Mijn eerste show in 1999 met Pleasure!


Pleasure in showring, 2000 Nijmegen 5e plaats

 (Princess altijd goed voor een finaleplaats)


Met Anastacia op de Winner


Princess

Al mijn labradors scoren Uitmuntend en sinds Princess in de showring is verschenen staat zij aan de top van de mooiste labradors in Nederland, ze heeft al heel veel uitmuntende resultaten en inmiddels punten behaald voor het Nederlands Kampioenschap. Princess vindt het erg leuk in de showring en ze doet het erg goed. U zult haar nog vaak zien op internationale shows. Na haar tweede nestje begin 2006 zal ik haar weer veelvuldig gaan uitbrengen op shows.

 Princess mijn "showmodel".

Op 19 september 2004 vond de kampioensclubmatch van de Nederlandse Labrador Vereniging plaats te Bennekom. Wederom een enorme score voor Guideline's Ants in my Pants! Ze werd in de Open Klasse derde!

Het keurverslag van Guideline's Ants in my Pants door Guy Spagnolo;
Very pleasing head and expression. Very good front angulation, excellent spring of ribs, strong and deep  through the body, strong and well angulated hindquarter very good coat and tail. Would like to see slightly stronger movement. 3 Excellent!


Dit zeggen de andere keurmeesters uit de hele wereld van Princess;
Mrs. Nolan uit Scotland op de kampioensclubmatch 09-09-2001 in Bennekom:
"Quality bitch with lovely head and kind expression.
Lovely body, deep ribs. Really good bone, legs and feet,
coat and tail. Moved well, allthough a little slow!"

Mrs. Hurley uit Engeland 03-03-2002 in Zuidlaren:
"Excellent type black in Top Condition, Good Head and expression, Compact body,Reachy neck, Good Topline and Tail, Good Tail carriage, Moved Well
1e Excellent!"


Mrs. S. Walton uit Engeland 01-04-2002 Leeuwarden:
"Quality black bitch with very nice head.
Correct eye colour and ear set. Well boned.
Good reach of neck yet into well laid shoulders. Good spring of rib. Correct topline, tail and tailset. Good chest and strong hindquarters. Moved well.
1 Excellent,
CAC, best bitch
BEST OF BREED (BOB)" 

 Trainen met Dolly. 

4 oktober 2009 De Stentor

 


Artikel uit Apeldoornse Courant van 07-08-2002
Negen honden uit zelfde nest tegelijk op training
7 AUGUSTUS 2002 - STEGEREN - Negen honden uit hetzelfde nest doen zaterdag mee aan
 een clinic ‘elementaire gehoorzaamheid‘ in Stegeren.Vanuit het hele land komen de hondeneigenaren naar het trainingsterrein van kennel Old Averest Labradors in de gemeente Ommen. De clinic wordt gegeven door Gina van Elburg, eigenaresse van de kennel. Ze begon op haar 20ste met het trainen van politiehonden. Ook andere aspecten van de kynologie kregen haar aandacht. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in de labrador en het trainen voor de jacht en gehoorzaamheid.
Dit laatste specialisme is dus zaterdag de rode draad tijdens de clinic die rond de klok van elf begint en zo‘n vier uur in beslag zal nemen. Na afloop van de training worden de negen honden en hun baasjes met zijn allen tegelijk op de foto gezet, omdat het niet elke dag voorkomt dat zoveelhonden uit een nest tegelijk getraind worden.


In de studio van Omroep Reest & VechtPrijzen Labradors
ZWOLLE – Old Averest Labradors uit Stegeren was net als voorgaande jaren succesvol aanwezig met vijf zelfgefokte labradors, drie reuen en twee teefjes op de kampioenschapstentoonsteling vorig weekeinde in de Zwolse IJsselhallen. Met driemaal een Zeer Goed en tweemaal een Uitstekend en een vierde plaats in haar klasse voor Old Averest Princess Elena Dolores gingen de honden moe en de fokster Gina van Elburg voldaan naar huis.

In de IJsselhallen waren ruim 2300 honden ingeschreven voor deze internationale tentoonstelling.


2005

Uit de lijn van Pleasure:

Yentl

 Riva

Uit de lijn van Yentl:

Drome

 Floor

 

Jason

 Anastacia

Uit de lijn van Princess:

 

Dolly

 

Pieter en Margriet

 

 

Pieter

 

Abbey

Uit de lijn van Djezzebel:

Old Averest Djezzy's Sir Cardigan, Denzell:


Denzell

 

Leicester

 

Flint

 
 Vino volwassen

Mazzel

Jazz

 

Zola

 

Monty