nestje Old Averest pupjes

Met alle Old Averest Labradors wordt een puppytest gedaan. 
De resultaten van een wetenschappelijk opgezette puppytest geeft duidelijkheid over de aanleg, het karakter en de mogelijkheden van de pups uit een nest. Na afloop van de test die op precies 6 weken leeftijd wordt afgenomen, wordt een zorgvuldig rapport samengesteld met een zo'n objectief mogelijke uitleg van de observaties. Uit de test kunnen de volgende eigenschappen en observaties worden waargenomen:
- sociale binding met mensen,
- dominantie,
- accepteert de pup leiding,
- angstgedrag,
- herstellend vermogen,
- gevoeligheid - hardheid,
- leergierigheid.


Het nadeel van de testafname op de jeugdige leeftijd van 6 weken is dat de test mogelijk een uitstekende aanleg laat zien maar er kan veel veranderen wanneer de nieuwe eigenaar weinig of geen gebruik maakt van de gevoelige periodes - de zogenaamde fasen - waarin een pup zich bevindt. 
Old Averest Labradors wijst haar pupeigenaren in de uitgebreide Advies- en Informatiebrochuredan ook op de verschillende fasen en legt de nadruk op het belang van de gevoelige inprentings- en socialisatieperioden. 

De fokker kan al het mogelijke doen om een - in aanleg - perfecte labrador te fokken maar de nieuwe pupeigenaar moet dit werk afmaken. 

Old Averest Labradors begeleidt nieuwe pupeigenaren vanaf het begin van de aanschaf tot indien wenselijk tot aan de dood van de hond. Regelmatig worden er op het trainingsterrein van Old Averest Labradors clinics en op maat gemaakte dagtrainingen gegeven om op een juiste manier in te spelen op de diverse ontwikkelingsperioden van de pup. Meestal zijn alle nieuwe eigenaren met hun pupjes van een nestje dan compleet aanwezig.