Aanschaf pup

Old Averest Yen-Fly Anastacia

Old Averest pup

Zorgt u ervoor dat u geen slachtoffer wordt van een malafide hondenhandelaar. Nog steeds laten veel mensen zich verleiden tot de aanschaf van goedkope pups bij malafide fokkers. Deze mensen hebben maar één ding voor ogen: geld! Regelmatig treffen inspecteurs van o.a. de Dierenbescherming totaal uitgeputte fokteven aan die hun leven lang pups produceren tot ze letterlijk op zijn. De pups beginnen hun leven al in ellende. Ze lijden vaak aan diverse ziektes en hebben veelal last van oormijt, luizen en wormen. Al binnen enkele dagen na aanschaf blijken ze ziek te zijn, sommigen sterven daarna binnen een week.


Voor de combinaties die Old Averest Labradors maakt, wordt alleen samengewerkt met betrouwbare dekreu-eigenaren en bewezen reuen in binnen- en buitenland. Er wordt geen enkel risico genomen of concessie gedaan. Kwaliteit is de drijfveer niet de kwantiteit.

Ik hou van elk aspect van de kynologie: de gezondheid en erfelijkheid, de showring, het werken met en het fokken van labradors. Ik ga ervan uit dat geen enkele fokker een ander belang dient te hebben dan het in stand houden of verbeteren van het ras. Ik verafschuw de broodfok en het financiële belang van vele fokkers. Toch is het duidelijk dat er nog steeds heel veel door fokkers wordt vermeerderd in plaats van verbeterd. Ik geloof in normen, waarden en verantwoordelijkheid naar het ras toe als fokker. Maar zeker ook de verantwoordelijkheid naar de nieuwe pupkopers toe. Een verantwoord gefokte pup is jarenlange vreugde in het gezin. De socialisatie en inprentingsfase van een pup is van wezenlijk belang voor de rest van zijn leven. Ik omring mijn honden en puppy’s met grote zorgzaamheid en liefde. Als om welke reden dan ook een pupje ergens niet op zijn plaats is, kan/moet deze altijd terugkomen bij mij.