Old Averest Labradors

Waarom “Old Averest”-labradors? 
Van oudsher heeft mijn achtergrond veel verbintenis met het oude buurtschap Oud Avereest. Dit is een klein buurtschap in het dal van de rivier de Reest in Overijssel. Het stroomgebied van de Reest heeft een rijke historie. De oudste schriftelijke gegevens inzake het stroomgebied van de Reest dateren uit de eerste helft van de 12e eeuw. Nog altijd ligt in alle rust het fraaie kerkpad naar het kerkje in Oud Avereest alwaar tal van mijn familieleden liggen begraven maar in hetzelfde kerkje zijn mijn ouders in de jaren 60 getrouwd.

Het Reestdal heeft een eigen rustiek en intiem karakter. Er is grote variatie aan flora en fauna. Aan dit prachtige gebied, een der mooiste der aarde heb ik mijn hart verpand en liggen mijn roots. Begrijpt u nu waarom mijn allermooiste, liefste en trouwste viervoeters zijn vernoemd naar Oud Avereest…… daarom dus Old Averest!

Mijn historie in de kynologie en de opbouw van Old Averest.
Al mijn hele leven heb ik honden om mij heen gehad. Ik ben opgegroeid met teckels, later herdershonden, terriers en uiteindelijk de Labrador retriever.
In mijn baan bij de gemeentepolitie te Alkmaar kwam ik in aanraking met geleidehonden/ politiehonden veelal mechelse herders en ging mij verdiepen in de kynologie.

Op mijn tweeëntwintigste ontmoette ik een geweldige gele labrador Bommel en mijn liefde voor dit ras was ontloken. Pas later vond ik dat ik voldoende ruimte had om mijn kennel te starten heb ik mijn kennelnaam aangevraagd. 
Mijn eerste labrador Shadow stierf jong en ik ging op zoek naar een “echte fokker” die mij een gezond hondje kon leveren. Hier begon voor mij het echte “labradorwerk”. Het karakter en ‘will to please’ van de labrador inspireerde mij en dit ras werd mijn grote passie.


Inmiddels is mijn kennel uitgegroeid tot een aantal prachtige labradors en is het werken met mijn honden nu een dagtaak geworden.
In 2000/2001 heb ik de opleiding Kynologische Kennis Deel I gevolgd bij Linus Bos op de KC Hoogeveen. Een basisopleiding die voor elke fokker een must is. Veel, heel veel zelfstudie is daarnaast zeer wenselijk.
Eveneens heb ik een aantal trainingen gevolgd bij diverse instituten waaronder Martin Gaus, de instructeursopleiding 1.   Ik heb één idealistisch doel voor ogen, nl: het fokken van gezonde, lieve, mooie, intelligente en ‘sound’ labradors. Dit is dan ook mijn enige belang.  
Inmiddels heb ik vele cursussen gevolgd op het gebied van kynologie en heb een vijftigtal kerngezonde labradors gefokt zonder erfelijke gebreken.

Mijn labradors zijn ‘uitmuntende’ showhonden, hulphonden, werkhonden en ideale gezinshonden. 

Mijn kennel Old Averest bevindt zich in het Vechtdal in Overijssel op het prachtige landgoed Junne. Omgeven door heidevelden, vennetjes, bosgebieden en zandverstuivingen, de ideale plek voor mijn kennel.

De ouderdieren van de pupjes die ik fok en gefokt heb, zijn getest op alle erfelijke gezondheidsafwijkingen en vrij bevonden.

Dit is een kleine samenvatting van mijn kleine maar professionele labradorkennel. Kwaliteit en zeer gedegen onderzoek naar erfelijkheidsfacetten met betrekking tot het fokken staan bij mij bovenaan.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van mijn site. Voor vragen kunt u mij e-mailen of het contactformulier invullen op de contactpagina. Mochten er onduidelijkheden zijn, wees niet bevreesd om het mij zelf persoonlijk te vragen!