Pers en publicaties

Artikel uit Apeldoornse Courant van 07-08-2002
Negen honden uit zelfde nest tegelijk op training
7 AUGUSTUS 2002 – STEGEREN – Negen honden uit hetzelfde nest doen zaterdag mee aan
 een clinic ‘elementaire gehoorzaamheid‘ in Stegeren.Vanuit het hele land komen de hondeneigenaren naar het trainingsterrein van kennel Old Averest Labradors in de gemeente Ommen. De clinic wordt gegeven door Gina van Elburg, eigenaresse van de kennel. Ze begon op haar 20ste met het trainen van politiehonden. Ook andere aspecten van de kynologie kregen haar aandacht. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in de labrador en het trainen voor de jacht en gehoorzaamheid.
Dit laatste specialisme is dus zaterdag de rode draad tijdens de clinic die rond de klok van elf begint en zo‘n vier uur in beslag zal nemen. Na afloop van de training worden de negen honden en hun baasjes met zijn allen tegelijk op de foto gezet, omdat het niet elke dag voorkomt dat zoveelhonden uit een nest tegelijk getraind worden.

In de studio van Omroep Reest & Vecht


Prijzen Labradors
ZWOLLE – Old Averest Labradors uit Stegeren was net als voorgaande jaren succesvol aanwezig met vijf zelfgefokte labradors, drie reuen en twee teefjes op de kampioenschapstentoonsteling vorig weekeinde in de Zwolse IJsselhallen. Met driemaal een Zeer Goed en tweemaal een Uitstekend en een vierde plaats in haar klasse voor Old Averest Princess Elena Dolores gingen de honden moe en de fokster Gina van Elburg voldaan naar huis.